Αθωώθηκαν Γ. Βουλγαράκης και Αικ. Πελέκη στη δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 18:36
UPD:18:39
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Βουλγαράκης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη, που ήταν κατηγορούμενοι για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.

Η κατηγορία αφορά τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων τάχθηκε και ο Εισαγγελέας ο οποίος υποστήριξε πως «δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο των κατηγορουμένων η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η κατηγορουμένη είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαράκη. Προτείνω την αθώωση τους»  τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όπως υποστήριξαν  στο Δικαστήριο ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του πρόκειται για λογαριασμό εξωχώριας εταιρείας που ανήκε στον πατέρα της κυρίας Πελέκη, Διονύση, τον οποίο άνοιξε εκείνη με πληρεξούσιο.

Ο κ. Βουλγαράκης υποστήριξε στην απολογία του πως δεν ήξερε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού αλλά ακόμα και να την ήξερε δε θα το δήλωνε και αυτό διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για το οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγό του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε επίσης πως αγνοούσε πως ήταν δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό και πιθανολόγησε πως η σύζυγος του τον δήλωσε επειδή ήταν το πιο κοντινό της πρόσωπο.

«Από τον έλεγχο που έγινε στις δηλώσεις πόθεν έσχες  μου από το 1989 και μετά δεν βρέθηκε ούτε μία λανθασμένη κίνηση» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Στην απολογία της η κ. Πελέκη υποστήριξε πως «τον λογαριασμό του πατέρα μου δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγό μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν είχαμε ποτέ λογαριασμό στο εξωτερικό. Είχαν την εντολή μόνο να ανοίξω τον λογαριασμό και ουδέποτε ασχολήθηκα με αυτόν ξανά. Τότε έμενε η κουμπάρα  μου στην Γενεύη και ο πατέρας μου έκανε το πληρεξούσιο επειδή ταξίδευα συχνά εκεί. Ήμουν απολύτως σίγουρη ότι δεν έπρεπε να το δηλώσω.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή