Έντονη δυσαρέσκεια ΠΟΑΣΥ για τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 13:30
UPD:13:35
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά το χθεσινό επεισόδιο έξω από το Κοινοβούλιο εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΑΣΥ διατυπώνει συγκεκριμένα «την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, χθες, από την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων σε ‘πηγαδάκι’, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων τάξης και ασφάλειας, όσο και ο επικεφαλής των μέτρων, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, στο κέντρο της Αθήνας».

Όπως επισημαίνει ακόμη η Ομοσπονδία η πρόεδρος της Βουλής «όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας, είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών».

NAFTEMPORIKI.GR

Τέτοιες ενέργειες, αναφέρει η ανακοίνωση των αστυνομικών, δεν υπηρετούν τον πρωταρχικό στόχο για τη βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών ούτε προωθούν τη συμφιλίωση λαού και αστυνομίας, όταν εμφανίζεται η αστυνομία ως «εχθρός» του.

Η ΠΟΑΣΥ υπογραμμίζει ότι ο κάθε αστυνομικός οφείλει να έχει μια ξεκάθαρη εντολή και μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση όχι μόνο από την φυσική και πολιτική ηγεσία, αλλά και από το σύνολο της Πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων πρωτίστως, προκειμένου να μπορεί να δράσει στο πλαίσιο των νόμων, με σιγουριά και ασφάλεια.

«Τέτοια ζητήματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ξεκάθαρες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τον πολίτη, αλλά και τον ίδιο τον αστυνομικό κατά την άσκηση των καθηκόντων του», τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία καλεί τέλος τους αστυνομικούς «να επιδεικνύουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να αντιμετωπίζουν με το μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό οποιεσδήποτε προκλήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή