Εύη Χριστοφιλοπούλου: Γιατί ο κ. Κουράκης δεν καταθέτει τα βιογραφικά των Περιφερειακών Διευθυντών

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 15:36
UPD:15:36
EUROKINISSI

H βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

A- A A+

Να καταθέτει τα έγγραφα που σχετίζονται με τον διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα τα βιογραφικά τους, επιμένει να ζητεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας.

Όπως αναφέρει, το είχε ζητήσει με ερώτησή - αίτηση κατάθεσης εγγράφων στις 14 Απριλίου, όμως στην απάντησή από 12/05/2015, ο κ. Κουράκης αναφέρεται γενικόλογα στο νόμο και δεν καταθέτει τα βιογραφικά.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να επιλέγει να «απαντά» στην ερώτηση και να αγνοεί την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων χωρίς να εξηγεί τους λόγους, όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

«Τι φοβάται ο Υπουργός; Την επιβεβαίωση των καταγγελιών ότι οι διορισμοί ήταν αποτέλεσμα κομματικών εξυπηρετήσεων και ότι ακολουθήθηκαν μη αξιοκρατικές διαδικασίες; Ή μήπως φοβάται τη σύγκριση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές του 2010, τα προσόντα των οποίων ήταν σημαίνοντα και πολύ ανώτερα των κομματικών ενσήμων των σημερινών;» διερωτάται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, προαναγγέλλει την εκ νέου κατάθεση της ερώτησης, ως επερώτησης αυτή τη φορά.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή