Μαχμούτ: Από τη Συρία στην Ομόνοια

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 13:40
UPD:21/05/2015 17:02
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Ήρθε στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του, αλλά κατέληξε να ζει κάτω από ένα δέντρο στην πλατεία της Ομονοίας.

Ο λόγος για τον Μαχμούτ, Παλαιστίνιο μετανάστη που ζούσε στη Συρία και, λόγω της εμφύλιας σύρραξης, αναγκάστηκε να ξεριζωθεί. Πούλησε τα δύο σπίτια του και με τα χρήματα που πήρε πλήρωσε «δουλεμπορικό», για να έρθει στην Ευρώπη με την σύζυγο του και τα δυο ανήλικα κοριτσάκια του. Όπως λέει στo naftemporiki.gr, του ζήτησαν 10.000 ευρώ, πουλώντας του ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. 

Έτσι, ο Μαχμούτ και η οικογένειά του βρέθηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και κατόπιν στην Αθήνα και την Ομόνοια.

Παράπονό του, ότι κανείς από την Πολιτεία ή τον δήμο Αθηναίων δεν έχει πάει καν να τον ρωτήσει τι ζητάει και αν χρειάζονται κάτι τα παιδιά του. Ο ίδιος ευχαριστεί, πάντως, τους απλούς πολίτες που, βλέποντας το δράμα του, του προσφέρουν φαγητό και παιχνίδια για τα παιδιά του.

Ο Μαχμούτ ειναι άρρωστος και χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας δείχνει τα φάρμακα που πήρε από τον Ερυθρό Σταυρό στην Καλαμάτα, τα οποία όμως τελειώνουν. Ζητάει μόνο να του επιτρέψουν να φύγει απο την Ελλαδα και να πάει στην Ιταλία, μήπως εκεί καταφέρει να βρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γι' αυτόν και την οικογένεια του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή