Κρίση στην ΠΓΔΜ και σχέσεις με ανατολική Ευρώπη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 12:49
UPD:12:51
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Με αντικείμενο την κρίση στην ΠΓΔΜ, τις σχέσεις με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάσταση στην Αιθιοπία συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης και την η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πέραν της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ, θα συζητηθεί η κατάσταση στην Αιθιοπία ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 24 Μαΐου, ενώ θα τεθούν επί τάπητος και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα στις 21 και 22 Μαΐου.

Το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει επίσης την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-CELAC), που έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιουνίου.

Η συζήτηση μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου (στον σύνδεσμο http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/plenary/video?date=20-05-2015).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή