Πορεία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 12:32
UPD:14:33
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα. Μαζί τους είναι και συνταξιούχοι που διαδηλώνουν κατά της λιτότητας και ζητούν να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι «η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», ενώ όπως επισημαίνει, «με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η Ομοσπονδία διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και εξόφληση των δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών.

Με τη σειρά της, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ) ζητεί άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

EUROKINISSI - TV

Προς στήριξη της κινητοποίησης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έω τη λήξη του ωραρίου. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή