Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 07:00
UPD:07:03
A- A A+

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Το απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το απόγευμα και από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με ισχυρές βροχές η καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες ισχυρούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 4 έως 7 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά θα χιονίσει. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες και βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 9 εως15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι νότιοι μέτριοι. Το απόγευμα θα επικρατήσουν βοριάδες και βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως μετά το μεσημέρι, όποτε θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.

Ανεμοι νότιοι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες και μέχρι τη νύχτα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Τη νύχτα θα επικρατήσουν βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα. Το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν το βράδυ βαθμιαία σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά το πρωΐ αυξημένες με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που στα κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα είναι έντονες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και ως αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι πολύ ισχυροί ως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους θυελλώδεις και στο αιγαιο πολύ θυελλώδεις (10-11 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη η χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή