Αδ. Ρεγκούζας: Πλήρης εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού του 2003

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 13:54
A- A A+

Για «πλήρη εκτροχιασμό» του Προϋπολογισμού του 2003 κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Αδ. Ρεγκούζας, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το Νοέμβριο 2003.

«Η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας, καθυστερούν αδικαιολόγητα και απροσχημάτιστα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το Νοέμβριο 2003, η οποία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τα στοιχεία 11μήνου προκύπτει πλήρης εκτροχιασμός του Προϋπολογισμού 2003, όπως αύξηση του Δημόσιου Ελλείμματος κατά 100%, γεγονός που έχει αρχίσει να δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην κοινή γνώμη.

Η παρατεταμένη ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό προκαλεί σε κάθε καλόπιστο πολίτη υπόνοιες κυβερνητικής λαθροχειρίας και ‘μαγειρέματος’ των στοιχείων, λαμβανομένων υπόψη των διαπιστωμένων υψηλών επιδόσεών της στη ‘δημιουργική λογιστική’.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει τις μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες, να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και, ανταποκρινόμενη σε βασικές υποχρεώσεις της, να δημοσιοποιήσει άμεσα τα στοιχεία 11μήνου εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2003» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ρεγκούζας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή