Γ.Αλογοσκούφης: Eπιπόλαιη η πρόταση Παπανδρέου για ανεργία, επενδύσεις

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 14:02
A- A A+

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την καινοφανή θεωρία για προσέλκυση ξένων επενδύσεων με όπλο το ‘προσωπικό του κύρος’, ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμα φορά εξέπληξε δυσάρεστα με την επιπόλαιη, αμελέτητη και αποσπασματική του πρόταση για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Η πρόταση του κ. Παπανδρέου αποτελεί ένα ακόμα επικίνδυνο πυροτέχνημα. Δεν είναι πρόταση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας, είναι πρόταση για την ανακατανομή της ανεργίας μεταξύ των ηλικιακών ομάδων.

Αυτό που προτείνει, ουσιαστικά θα οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας και στην πρόσληψη νεότερων εργαζόμενων στις θέσεις τους. Είναι μια πρόταση που διχάζει τους εργαζόμενους, τους βάζει να διαγκωνίζονται με άνισους όρους για τις λίγες θέσεις εργασίας που παράγει η πολιτική της κυβέρνησής του. Δείχνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει συναίσθηση της πολυπλοκότητας των προβλημάτων και ότι δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προτείνει για την αντιμετώπισή τους.

Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων χρειάζεται η δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, με μια διαφορετική οικονομική πολιτική που θα δίνει έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη, την απασχόληση για όλους και την κοινωνική προστασία.

Αναφορικά με τα συγκεκριμένα μέτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής έχει ήδη προτείνει να θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη για φορολογικούς λόγους οι νέοι 18-29 ετών, ένα αποτελεσματικό κοινωνικό και οικονομικό μέτρο. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προτείνει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους νέους άνεργους.

Με κάθε δήλωση που κάνει ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ότι δεν έχει συγκροτημένη άποψη για τα προβλήματα της χώρας και ότι βασίζεται αποκλειστικά σε ασθενή και ασταθή επικοινωνιακά μέσα.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και μια πραγματικά νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή