ΠΓΔΜ: Μεγάλη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 00:20
UPD:00:54
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος διαδηλώνουν στο κέντρο των Σκοπίων.

A- A A+

Περίπου 40.000 υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE συμμετείχαν σε μεγάλη συγκέντρωση τη Δευτέρα υπέρ της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων, με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

O κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας στη συγκέντρωση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ τον οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την πολιτική κρίση στη χώρα και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση της οποίας ηγείται, δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο κ. Γκρούεφσκι αντέκρουσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγο για τρανταχτές υποθέσεις διαφθοράς της κυβέρνησης, για απροκάλυπτη παρέμβασή της στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, για δίωξη των πολιτικών αντιπάλων του κ.Γκρούεφσκι και για εκτεταμένη νοθεία των εκλογικών αναμετρήσεων όλων των τελευταίων χρόνων στη χώρα.

Πρόσθεσε ότι παρά τον «υπονομευτικό» ρόλο της αντιπολίτευσης και τις «επιθέσεις» που δέχεται η χώρα, όπως η πρόσφατη από «τρομοκράτες» στην πόλη Κουμάνοβο, η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να λυγίσει και αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνει σαφές σε όλους.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στη συγκέντρωση, έκανε και εκτενή αναφορά στο θέμα του ονόματος, επαναλαμβάνοντας τις αδιάλλακτες θέσεις του κόμματος του ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του ονόματος της χώρας, ενώ διευκρίνισε ότι η όποια πιθανή λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του συμμετέχει με καλή πίστη και με σαφώς καθορισμένες θέσεις στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και υποστήριξε ότι μπορεί να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Σημείωσε ότι στρατηγικός στόχος της χώρας του παραμένει η ένταξη της στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ για τον οποίο είπε ότι θα είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό, «εάν δεν υπήρχαν εμπόδια από τη μεριά της Ελλάδας».

Η συγκέντρωση του VMRO-DPMNE, αποτελεί «απάντηση» της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χθεσινή μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, κατά την οποία περίπου 40.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή