Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Σουφλιά - ΠΑΣΟΚ για την πρόταση Παπανδρέου

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 20:41
A- A A+

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Γιώργος Σουφλιάς συνέχισε και σήμερα την κριτική του στην πρόταση Παπανδρέου για παροχή δυνατότητας πρόσληψης νέων, χωρίς καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ανεπίτρεπτα αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, το πρωί ο Γ. Παπανδρέου να υπόσχεται μια ανεφάρμοστη και επικίνδυνη πρόταση για την ανεργία και το βράδυ το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να ανασκευάζει τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στα βασικότερα σημεία της».

Ο κ. Σουφλιάς υποστηρίζει ότι «η εντελώς αμελέτητη και επικίνδυνη πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη της χώρας», καθώς λέει «στους νέους, για άλλους μέχρι 24 και για άλλους μέχρι 29 ετών ότι μπορούν να εργάζονται επί τέσσερα χρόνια χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και «σε όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι θα γίνει ακόμα πιο έντονο το οξύτατο ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας μας γιατί θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο τα ήδη υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία». Επίσης, πρόσθεσε, «καταργεί βασικούς κανόνες του ασφαλιστικού μας συστήματος που προβλέπουν υποχρεωτική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους».

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «η ΝΔ και ο κ. Σουφλιάς ή πραγματικά αδυνατούν να κατανοήσουν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για την απασχόληση των νέων ή απλώς παριστάνουν ότι δεν την κατανοούν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Λαύριο ανακοίνωσε το γενικό πλαίσιο της πρότασής του για την απασχόληση των νέων. Μετά τα πρόχειρα, παραπλανητικά και ανερμάτιστα σχόλια της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα «αναλυτικά την πλήρη πρόταση».

Προφανώς δεν υπήρξε καμιά "ανασκευή" της πρότασης και καμιά "προσθήκη". Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πρόταση για την αισιοδοξία και την αξιοπρέπεια των νέων. Οι θέσεις της Ν.Δ. είναι θέσεις που καθηλώνουν τους νέους στο περιθώριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή