Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και

καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ θυελλώδεις και στο Αιγαίο εντάσεως σπό 10-11 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι βόρειοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία από μείον 5 έως 3 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι βόρειοι θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις και στο Ιόνιο το πρωΐ θύελλα.

Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές και τις πρωϊνές ώρες λίγες καταιγίδες. Στα νότια τμήματα ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι βόρειοι πολύ θυελλώδεις τοπικά θύελλα έως ισχυρή θύελλα. Θερμοκρασία από μηδέν (0) έως 7 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πολύ ισχυρές στην αρχή της ημέρας. Το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί πολύ θυελλώδεις και βαθμιαία θύελλα έως ισχυρή θύελλα. Θερμοκρασία από 13 έως 15 βαθμούς. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι νότιοι θυελλώδεις. Στα βόρεια τμήματα βορειοανατολικοί και θύελλα. Επικράτηση βοριάδων από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 13 έως 14 βαθμούς, ενώ σημαντική πτώση θα σημειώσει από το απόγευμα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα γύρω ορεινά και το απόγευμα στα βόρεια προάστια και αργότερα πιθανόν να χιονίσει μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ θυελλώδεις τοπικά θύελλα. Η θερμοκρασία από 5 έως 7 βαθμούς, ενώ σημαντική πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 1 έως 2 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί ως θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή