ΗΠΑ : Εκτελέστηκε βαρυποινίτης στο Τέξας

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 07:34

Η αίθουσα εκτελέσεων με ενέσιμο διάλυμμα στο Τέξας των ΗΠΑ. «Σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία», είπαν οι δικηγόροι του Ζίμερμαν.

A- A A+

Εκτελέστηκε την Τετάρτη στο Τέξας ένας άνδρας, που το 1987 είχε δολοφονήσει έναν εργαζόμενο σε πετρελαιοπηγή κατά τη διάρκεια ληστείας.

Δεμένος στο φορείο μέσα στο θάλαμο των εκτελέσεων, ο 42χρονος Κέβιν Ζίμερμαν ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη για το έγκλημα που διέπραξε. «Λυπάμαι για τον πόνο που σας προκάλεσα. Ο Γκίλμπερτ δεν έπρεπε να πεθάνει και θέλω να ξέρετε όλοι σας ότι λυπάμαι» είπε, συγκρατώντας τους λυγμούς του.

Ο Ζίμερμαν είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή στις 23 Οκτωβρίου 1987 σκότωσε με 31 μαχαιριές τον εργάτη Λέσλι Γκίλμπερτ Χουκς, μέσα σε ένα μοτέλ του Τέξας, προκειμένου να του πάρει το πορτοφόλι του.

Η εκτέλεση του είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο μήνα, όμως οι δικηγόροι του ζήτησαν και πήραν αναβολή υποστηρίζοντας ότι η εκτέλεση με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμμα συνιστά «σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία». Οπως είπαν, οι εκτελεσθέντες παραλύουν από την ένεση και δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που αισθάνονται πριν από το θάνατο.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των δικηγόρων και έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία για την εκτέλεση.

Ο Ζίμερμαν ήταν ο 316ος κρατούμενος που εκτελείται στο Τέξας από το 1982 και ο τρίτος από τις αρχές του έτους. Μέσα στο 2004 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν άλλες δώδεκα εκτελέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή