Ιταλία: Στη Serie A η Φροζινόνε

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 19:23
UPD:19:30
EPA/GIUSEPPE MELONE

Η ομάδα του Ρομπέρτο Στελόνε επικράτησε 3-1 την Κροτόνε για την 41η και προτελευταία αγωνιστική της Serie B και σφράγισε μαθηματικά την άνοδο εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση

A- A A+

Ολοκλήρωσε το θαύμα η Φροζινόνε και μέσα σε 12 μήνες κατάφερε να εξασφαλίσει την «προαγωγή» της στην Serie A.

Από την 3η κατηγορία που αγωνιζόταν μέχρι τη σεζόν 2013/2014, η Φροζινόνε κατάφερε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν να ανέβει στην 2η και την τρέχουσα με μεγάλη πορεία σε αυτή κέρδισε το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Για να το κάνει αυτό, μάλιστα, χρειάστηκε να περιμένει περίπου 8 δεκαετίες! Η ομάδα του Ρομπέρτο Στελόνε επικράτησε 3-1 την Κροτόνε για την 41η και προτελευταία αγωνιστική της Serie B και σφράγισε μαθηματικά την άνοδο εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση (στις 7 Ιουνίου του 2014 είχε ανέβει από την 3η στην 2η κατηγορία).

Έδρα της είναι η ομόνυμη πόλη, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα μακριά από τη Ρώμη και έχει πληθυσμό μικρότερο από 50.000 κατοίκους. Ετσι ολοκληρώθηκε η διπλή έκπληξη αφού και η Κάπρι, πρωταθλήτρια του 2015 στη Serie B, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το τρίτο εισιτήριο για την Serie A θα διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ  6 ομάδες, ανάμεσά τους η Βιντσέντσα, η Μπολόνια και η Περούτζια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις