Συγκρούσεις στο Ιράν, τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 09:14
A- A A+

Τουλάχιστον τέσσερις Ιρανοί μεταρρυθμιστές διαδηλωτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, στη διάρκεια συγκρούσεων με σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές στην πόλη Χαμεντάν, στο δυτικό Ιράν.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν 200 Ισλαμιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό 3.500 μεταρρυθμιστών υποψηφίων βουλευτών από τις εκλογές της 20ης Φεβρουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων

IRNA.

Ο αποκλεισμός των μεταρρυθμιστών υποψηφίων βουλευτών από το σκληροπυρηνικό Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος το οποίο ελέγχουν οι Συντηρητικοί, πυροδοτεί πολιτική κρίση στο Ιράν. Ο Ιρανός αντιπρόεδρος Μοχάμεντ Αλί Αμπταχί ανακοίνωσε χθες ότι αρκετοί υπουργοί και υφυπουργοί ετοιμάζονται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό χιλιάδων μεταρρθμιστών υποψηφίων από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Φεβρουαρίου.

Οι επιτροπές επίβλεψης της εκλογικής διαδικασίας και το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος ,απέρριψαν το 45% των μεταρρυθμιστών υποψηφίων.

Ο ιρανός πρόεδρος Μοχαμάντ Χαταμί που βρίσκεται στο Νταβός για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του παρά τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και το υπουργικό συμβούλιο είναι έτοιμοι να παραιτηθούν εξαιτίας του αποκλεισμού μεταρρυθμιστών υποψηφίων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή