Επίθεση σε λεωφορείο στο Ιράκ, τέσσερις γυναίκες νεκρές

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 10:39
A- A A+

Τέσσερις Ιρακινές εργαζόμενες σε αμερικανική βάση στη Φαλούτζα, έχασαν τη ζωή τους και άλλες πέντε τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι, που πιστεύεται ότι ήταν αντάρτες, άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση εκδηλώθηκε σε οδική αρτηρία που συνδέει τη Φαλούτζα με τη Βαγδάτη,κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση της Χαμπανίγια.

«Στο μικρό λεωφορείο ήμασταν εννιά γυναίκες και ο οδηγός και μεταβαίναμε στη βάση όπου εργαζόμαστε στην καθαριότητα'' δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 49χρονη Μάγκι Αζίζ που τραυματίστηκε στο γόνατο και στο κεφάλι.

«Τέσσερις άνδρες που φορούσαν μάσκες και επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας «Opel», άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματός μας. Τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν και οι υπόλοιπες τραυματίστηκαν, όπως επίσης και ο οδηγός», πρόσθεσε η Αζίζ που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης Ραμάντι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

Οι δράστες ήταν πιθανότατα αντάρτες που έβαλαν στόχο τις γυναίκες που εργάζονταν για λογαριασμό των Αμερικανών, δήλωσε η 40χρονη Σουζάνα Αζάτ η οποία τραυματίστηκε στην πλάτη, προσθέτοντας ότι όλες οι γυναίκες ήταν Χριστιανές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή