Συνάντηση Μπλερ - Παπανδρέου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 15:14
A- A A+

Το Κυπριακό, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και οι εξελίξεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Ντάουνιγκ Στρητ, το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν το Κυπριακό και το θέμα των Μαρμάρων. Επίσης ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε το βρετανό πρωθυπουργό και για τις εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ελλάδας ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «αυξημένο ενδιαφέρον της βρετανικής κυβέρνησης για την επίλυση του Κυπριακού, ιδιαιτέρως μετά τη νέα δυναμική που αναπτύσσεται, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής βούλησης ειδικά από την τουρκική πλευρά. «Μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί με ειρήνη και χωρίς τείχη στη νέα Ευρώπη», ανέφερε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε στον Βρετανό πρωθυπουργό τις ελληνικές θέσεις και μίλησε για «μία υπόθεση η οποία μπορεί να αποδειχθεί θετική και για τις δύο χώρες». «Έχουμε ένα νέο μουσείο στην Ακρόπολη και μπορούμε να αναδείξουμε τη συμβολή και των δύο λαών στον παγκόσμιο πολιτισμό. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον βρετανό ομόλογό του τις προσεχείς εβδομάδες.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Μπερ για τις εξελίξεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική σκηνή και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Επιπροσθέτως οι δύο πολιτικοί άνδρες συζήτησαν το μέλλον και τις προοπτικές ανανέωσης της σοσιαλδημοκρατίας γενικότερα.

Αργά το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με αντιπροσωπεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον κ. Τζακ Στρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή