ΠΓΔΜ: Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 19:36
UPD:19:40
EPA/GEORGI LICOVSKI
A- A A+

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 7 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ για την πολιτική κρίση στη χώρα. Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε οι συνομιλίες να συνεχιστούν την προσεχή Δευτέρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας θα καθοριστεί το πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί στις σημερινές συνομιλίες.

Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι αρχηγοί του κεντροδεξιού - δεξιού VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της κεντροαριστερής Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης/SDSM, Ζόραν Ζάεφ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι, ενώ παρόντες ήταν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Τζέιμς Μπέιλι και Άιβο Οράβ αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή