Αντ. Σαμαράς: H κυβέρνηση παραδέχεται αυτά που ειρωνευόταν ως «success story»

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 18:33
UPD:18:37
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όπως εκτιμά ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση σήμερα παραδέχεται πλήρως αυτά που ως τώρα ειρωνευόταν ως «success story» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση αποδέχεται ότι υπήρξε πρόοδος στη χώρα τα προηγούμενα τρία χρόνια, προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επικαλούμενος το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατατέθηκε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, το κείμενο αυτό που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από υπουργεία της κυβέρνησης, παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν.

«Παραδέχονται λοιπόν ότι έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνει ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι, με βάση το κείμενο, υποστηρίζεται ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».

«Παραδέχονται, λοιπόν, και τα πλεονάσματα που επιτύχαμε και τη στερεή βάση που δημιουργήθηκε για τα δημόσια οικονομικά της χώρας», προσθέτει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρεί ότι, με βάση το κείμενο, «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014», ενώ χαρακτηρίζει σημαντικό ότι οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014» και ότι «η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε».

«Υποστηρίζουν ακόμα», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, ότι «ο δείκτης “doing business” της Διεθνούς Τράπεζας αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς για έναρξη επιχειρήσεων, της καταγραφής περιουσίας και της υλοποίησης συμβολαίων, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση στην κατάταξη της χώρας».

Όπως εκτιμά ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση σήμερα παραδέχεται πλήρως αυτά που ως τώρα ειρωνευόταν ως «success story».

«Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν! Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κείμενο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020.

«Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια. Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό», προσθέτει και τονίζει ότι η κυβέρνηση χρωστά μια συγγνώμη στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή