Μικρή καθημερινή άσκηση μάς απομακρύνει από τον κίνδυνο του θανάτου

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 11:23
UPD:15/05/2015 12:00
A- A A+

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστήμιο της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Νεφρολογίας, Clinical Journal, δύο λεπτά κίνησης κάθε 1 ώρα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, όταν κάποιος κινείται έστω για δύο λεπτά κάθε 1 ώρα, αντί να είναι ξαπλωμένος ή καθιστός, μπορεί να μειώσει κατά 1/3 τον κίνδυνο θανάτου. Ειδικά μάλιστα τα άτομα με χρόνια νεφρική νόσο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κατά 41%.

Για τη μελέτη, χρησιμοποίησαν στατιστικές τεχνικές ώστε να εξετάσουν την επίδραση που θα έχει η αντικατάστασης της καθιστικής ζωής με κάποιου είδους δραστηριότητα και διαπίστωσαν, ότι όταν κάποιος έμενε όρθιος αντί να είναι καθιστός για 2  λεπτά κάθε 1 ώρα δεν είχε κάποιο όφελος. Όταν όμως, έκανε μια ελαφριά άσκηση, όπως περπάτημα ή δουλειές του σπιτιού, η επίδραση στον οργανισμό ήταν εξαιρετική.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Srinivasan Beddhu, συνιστάται να υπάρχει μια ελαφριά δραστηριότητα για 2 λεπτά κάθε 1 ώρα. Θα πρέπει, όπως λέει, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουμε μέσα στην ημέρα μας να εντάξουμε και την ήπια άσκηση καθώς είναι ευεργετική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή