Εθνικό Θέατρο: Την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος εξήγγειλε ο Νίκος Ξυδάκης

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 16:53
UPD:16:59

Στη φωτογραφία ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

«Είμαι εδώ για να εγκαταστήσω μια διοίκηση για την οποία είμαι υπερήφανος» ανέφερε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σήμερα, κατά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης στο πρώτο θέατρο της χώρας.

Ο κ. Ξυδάκης, με την ευκαιρία της παρουσίασης,  εξήγγειλε και την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος του Εθνικού Θεάτρου. «Ο νομοθετικός εκσυγχρονισμός του Εθνικού Θεάτρου, που θα προχωρήσει αφού λάβουμε υπ’ όψιν μας τις προτάσεις της νέας διοίκησης, θα θωρακίσει τη χρήση του δημοσίου χρήματος και θα συμβάλει στον ιδρυτικό σκοπό του θεάτρου, που είναι η διαρκής και σε βάθος θεατρική παιδεία του ελληνικού λαού», είπε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, συγχαίροντας τα μέλη τού νέου διοικητικού συμβουλίου και το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.
Σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα του κ. Χατζάκη, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε: «εγώ εφάρμοσα το νόμο και τα δικαστήρια θα κρίνουν».

Θ. Παπαγεωργίου: «…να φτιάξουμε ένα θέατρο όπως το έχει ανάγκη η πατρίδα»

«Είναι τιμή για μένα η πρόσκληση του υπουργού για να υπηρετήσω από αυτό το πόστο τη χώρα. Δεν είμαστε τεχνοκράτες, ούτε γραφειοκράτες, είμαστε καλλιτέχνες με την ίδια προσδοκία: ένα σπουδαίο, ελληνικό Εθνικό Θέατρο. Θα έχουμε καλή συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή για να φτιάξουμε ένα θέατρο όπως το έχει ανάγκη η πατρίδα», ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε αποδεχθεί πρόταση της προηγούμενης διοίκησης και είχε συμφωνήσει μαζί της για δυο παραστάσεις, διευκρίνισε πως από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, παραιτήθηκε από τη μια εκ των δύο συμβάσεων.

Στάθης Λιβαθινός:« Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τη θεατρική μας παιδεία»

«Δε θέλω να πω πολλά, μπαίνουμε σε μια βαθιά θάλασσα για ένα υπέροχο ταξίδι. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε το χατίρι κανενός, αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στο θέατρο, για να προσφέρουμε κάτι φωτεινό, τώρα ειδικά, που ο τόπος δοκιμάζεται. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τη θεατρική μας παιδεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στάθης Λιβαθινός.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής αναφέρθηκε σε σχέδια και προτάσεις του σχετικά με την αναβάθμιση της οικονομικής διαχείρισης του Εθνικού Θεάτρου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες από τους οποίους ζήτησε να επαναδιαπραγματευθούν τις συμβάσεις τους.
Τέλος, διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει στο ρεπερτόριο που έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη διοίκηση «με τις απαραίτητες αλλαγές και με πολύ σεβασμό στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς