Στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο ο Αριέλ Σαρόν

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 10:25
A- A A+

«Ανοικτή πρόσκληση» από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους έχει λάβει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν για να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, επίσκεψη η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, δήλωσε επίσημη ισραηλινή πηγή.

«Ο Σαρόν έλαβε ανοικτή πρόσκληση από την αμερικανική κυβέρνηση να μεταβεί στην Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ισραηλινός ανώτατος αξιωματούχος.

Η πρόσκληση επιδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, Ντοβ Βάισγκλας από τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζχα Ράις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η τελευταία επίσκεψη του Σαρόν στην Ουάσινγκτον ήταν τον περασμένο Ιούλιο.

«Η επίσκεψη αυτή θα δώσει τη δυνατότητα συντονισμού των θέσεων των δύο πλευρών στον τομέα της ασφάλειας», τόνισε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στο αμφιλεγόμενο τείχος ασφαλείας που κατασκευάζουν οι Ισραηλινοί στη Δυτική Οχθη.

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αποδεχθεί μικρές αλλαγές στη διέλευση του τείχους για να διευκολύνει τη ζωή των Παλαιστινίων, στο μέτρο όμως που δεν θα επηρεάζεται αρνητικά η ασφάλειά μας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή