Ν. Βούτσης: Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας η διενέργεια εκλογών ή δημοψηφισμάτος

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 11:44
UPD:11:58
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

A- A A+

Η διενέργεια δημοψηφισμάτος ή εκλογών «δεν είναι στον άμεσο προγραμματισμό της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης μιλώντας το πρωί στον Ant1, ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το σύνολο των προτάσεων και για όσα θέματα έχουν συνομολογηθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά και για τα ζητήματα που υπάρχει απόσταση.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μέχρι να υπάρξει συνολική συμφωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, προσθέτοντας πως «δεν ζει με αυτά τα χρήματα μια χώρα». Όπως είπε επίσης, το κρίσιμο διάστημα θα είναι από τις 29 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου που θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, για τη διαπραγματευση είπε πως θρυαλλίδα θα αποτελέσει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Αν για την περίοδο 2015-2016 επιμείνουν στο 2%-2,5% και για τα επόμενα χρόνια 3,5% αντί 0,8%-1% που ήταν η αρχική πρόταση της κυβέρνησης θα είναι θρυαλλίδα για τη διαπραγμάτευση», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ σημείωσε ότι εάν επιμείνουν για 20-21% ενιαίο συντελεστή τότε μπορεί να μην πάμε σε ενιαίο συντελέστη και να κρατήσουμε το σημερινό σύστημα με ανώτατο το 23%.

EURONEWS

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα διατηρηθεί αλλά με σημαντικές αλλαγές για «δυο άγριες περιπτώσεις που είχε ξεσηκωθεί η Βουλή στο παρελθόν» και με «οριζόντια μείωση των αντικειμενικών 20%-30%».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας «να αρθεί στο ύψος της αποστολής του στην κρίσιμη φάση που περνά η χώρα», λέγοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είναι «έξυπνος άνθρωπος και ξέρει τι πρέπει να κάνει, ώστε να μην περνά "ξώφαλτσα", ούτε σε "δεύτερη μοίρα" η παρουσία του στην ΕΚΤ». 

Υποστήριξε τέλος ότι ο διοικητής «δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση», ενώ στο ερώτημα εάν πρέπει να παραιτηθεί είπε ότι αυτο «αποτελεί ζήτημα του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού συμβουλίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή