Στη Λήμνο εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, καθώς έχουν πέσει οι περισσότερες από τις κολώνες ηλεκτροδότησης στο νησί.
Όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη σήμερα το πρωί, του υπουργού Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας παραμένουν αποκλεισμένα πολλά χωριά.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως αναμένεται να αποπλεύσουν από Πειραιά και Θεσσαλονίκη, δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, το «Σάμος» και το «Χίος», τα οποία θα μεταβούν στη Λήμνο και την ¶νδρο (το «Σάμος»), μεταφέροντας μηχανήματα, τεχνικό προσωπικό και κολώνες για τη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα δύο νησιά.
Επιπροσθέτως, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αναχωρήσει για τη Λήμνο, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αιγαίου, Νίκο Σηφουνάκη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Γεωργακόπουλο, το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιάννη Αγραφιώτη και έναν υπεύθυνο της ΔΕΗ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του νησιού μετά την κακοκαιρία.
Προβλήματα στη ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στα νησιά Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, ¶νδρο, Κάσο και Τήνο.
Σε ό,τι αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής, η εκτίμηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι πως μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκε στις περιοχές της Οινόης, στο Καπανδρίτι, στο Διόνυσο, στον ¶γιο Στέφανο, στην Εκάλη και στη Φυλή, ενώ ήδη αποκαθίστανται οι ζημιές στη Σαμοθράκη και τους Κήπους του Έβρου.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε πως αν και η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη, τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά: «Είχαμε ανέμους οι οποίοι ξεπερνούσαν τα 14 μποφόρ, με ταχύτητα πάνω από 160 χιλιόμετρα την ώρα, αγγίζοντας τα όρια του τυφώνα», επισήμανε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα θετική, την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.