Επίκαιρη ερώτηση Κολοζώφ για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδί

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 15:08
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνταχθεί περιβαλλοντική μελέτη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ σε έκταση 75 στρεμμάτων στο Γουδί, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου πάρκου υψηλού πρασίνου.

Ο κ. Λιάνης τόνισε ότι οι πολεοδομικοί όροι που θα εφαρμοστούν, θα είναι σύμφωνοι με την ισχύουσα νομοθεσία ενώ για το θέμα της ηχητικής όχλησης, είπε ότι το γήπεδο θα βρίσκεται 150 μέτρα από τα νοσοκομεία της περιοχής. Επιπροσθέτως, ο κ. Λιάνης σημείωσε ότι θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όροι.

«Αντιλαμβάνομαι τις οικολογικές ευαισθησίες, ωστόσο είναι σημαντικό να παίζουν οι μεγάλοι σύλλογοι στις ιστορικές έδρες τους. Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι διαταξικοί χώροι ισότητας, ελευθερίας, και εάν γίνει ένα σωστό γήπεδο πιστεύω θα είναι χώρος χαράς», είπε ο κ. Λιάνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κολοζώφ επισήμανε ότι η Βουλή είχε νομοθετήσει να γίνει πράσινο η περιοχή. «Είχαμε ψηφίσει να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου τα 965 στρέμματα στο Γουδί, υπέρ των κατοίκων του Ζωγράφου και των Αθηνών», τόνισε ο κ. Κολοζώφ και πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ένοχες διότι έρχονται και αλλάζουν τη χρήση αυτών των εδαφών». «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ούτε θα υποχωρήσουμε σε ορισμένα συμφέροντα», κατέληξε στη ομιλία του ο κ. Κολοζώφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή