Ποτάμι: Δεν ξέρουμε αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή ατύχημα

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 18:49
UPD:18:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Τσιόδρας κάνει λόγο για «κυβερνητική προπαγάνδα μέσω διαρροών και non-paper», που έχει γίνει νέο όπλο επικοινωνίας όπως εκτιμά, σε μία προσπάθεια να πεισθούν οι πολίτες ότι όλα πάνε καλά, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα η κυβερνητική απόφαση ήταν «να διαλέξει από το καλάθι το μήνυμα αισιοδοξίας» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στην εκτίμηση ότι ο χρόνος τελειώνει και δεν ξέρουμε αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή σε ατύχημα, προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup και τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι πίσω από κλειστές πόρτες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων προσπαθώντας να βρουν σημείο εσωκομματικής ισορροπίας.

Ο κ. Τσιόδρας κάνει λόγο για «κυβερνητική προπαγάνδα μέσω διαρροών και non-paper», που έχει γίνει νέο όπλο επικοινωνίας όπως εκτιμά, σε μία προσπάθεια να πεισθούν οι πολίτες ότι όλα πάνε καλά, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα η κυβερνητική απόφαση ήταν «να διαλέξει από το καλάθι το μήνυμα αισιοδοξίας».

«Άλλες φορές τραβάει το μήνυμα “ρήξη”. Όμως το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μένει στο σκοτάδι», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι ούτε η Βουλή, ούτε τα κόμματα από τα οποία ζητείται στήριξη γνωρίζουν το περιεχόμενο των επαφών της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Ο κ. Τσιόδρας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση, εξηγώντας ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, θα καθορίσει τη μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες.

«Τα παιχνίδια τακτικής δίνουν πρόσκαιρα δημοσκοπικά κέρδη, όμως έχουν κοντά ποδάρια. Όπως ακριβώς και το ψέμα», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή