Ενώπιον του εφέτη ανακριτή απολογήθηκε ο Χ. Τσιγαρίδας

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 16:19
A- A A+

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, απολογήθηκε σήμερα ο Χρήστος Τσιγαρίδας, κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΕΛΑ. Ο Χρήστος Τσιγαρίδας κλήθηκε στο ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση των οχτώ εκρήξεων σε δημόσιες υπηρεσίες την περίοδο 1986 - 1987.

Η δικογραφία ανατέθηκε ξανά στον κ. Ζερβομπεάκο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο έκρινε ότι, καθώς οι συγκεκριμένες βομβιστικές επιθέσεις προξένησαν ζημιές σε οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων δεν έληξε στη 15ετία αλλά στην 20ετία. Έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση διαχωρίστηκε από την κύρια υπόθεση του ΕΛΑ η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο συνήγορος του Χρήστου Τσιγαρίδα κ. Σταμάτης Καμπάνης υποστήριξε πως το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών για την εν λόγω υπόθεση δεν είναι σύμφωνο με το νόμο αφού για την παράταση του χρόνου παραγραφής, κάνει χρήση μεταγενέστερων διατάξεων, οι οποίες προβλέπουν δυσμενέστερη μεταχείριση του κατηγορουμένου, κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.

Για την υπόθεση των οχτώ εκρήξεων ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον εφέτη-ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή, και ο Μιχάλης Κασίμης ο οποίος -όπως και ο Χρήστος Τσιγαρίδας- είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το πρωϊ ο κ. Ζερβομπεάκος είχε μεταβεί στις Φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει απολογίες από τους Αγγελέτο Κανά, Ειρήνη Αθανασάκη και Κώστα Αγαπίου.

Οι δυο πρώτοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ενώ ο Κώστας Αγαπίου αρνήθηκε να απολογηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή