Άννα Διαμαντοπούλου: Ορισμός της αντιμεταρρύθμισης το ν/σ Μπαλτά

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 14:06
UPD:14:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, η κ. Διαμαντοπούλου (φωτ. αρχείου) υποστήριξε ότι «όλα γίνονται για να διαλύσουν αυτό που υπάρχει, χωρίς να υπάρχει τίποτα στη θέση του».

A- A A+

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο του Αριστείδη Μπαλτά για την εκπαίδευση άσκησε η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι πρόκειται για τον ορισμό της αντιμεταρρύθμισης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι «όλα γίνονται για να διαλύσουν αυτό που υπάρχει, χωρίς να υπάρχει τίποτα στη θέση του».

«Πρώτο και βασικό», πρόσθεσε, «επιστρέφει το θέμα των πανεπιστημίων, άσυλο καταλήψεων, επιστροφή των αιωνίων φοιτητών. Ούτε μία χώρα στην Ευρώπη δεν υπάρχει όπου οι φοιτητές να μπαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία και να βγαίνουν όποτε θέλουν. Έχουμε το πολύ σοβαρό θέμα της επαναφοράς των κομματικών παρατάξεων στην επιλογή των πρυτάνεων. Δηλαδή, γυρίζουν τα κόμματα και οι δυναμικές μειοψηφίες. Αποδυναμώνουν και καταργούν τα συμβούλια».

Η κ. Διαμαντοπούλου καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι είπε «τρομακτικές ανακρίβειες» στη Βουλή για το νομοσχέδιο, ενώ για τον υπουργό Παιδείας ανέφερε ότι «ανήκει στην κατηγορία εκείνων των πανεπιστημιακών που εδώ και δεκαετίες συγκρούονται μετωπικά με οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής ή εκσυγχρονισμού του ελληνικού πανεπιστημίου».

Όπως είπε, οι απόψεις του κ. Μπαλτά είναι γνωστές, είναι καταγεγραμμένες, δεν τις έκρυψε ποτέ και γι’ αυτές επελέγη. «Οι αντιλήψεις, οι οποίες εξετέθησαν από τον υπουργό Παιδείας και στη Βουλή, η πρώτη δήλωση ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, η δεύτερη ότι καταργούνται τα Πειραματικά, ότι καταργείται κάθε αξιολόγηση στα σχολεία, όλα αυτά έχουν τη λογική αυτή του απόλυτου εξισωτισμού», πρόσθεσε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή