Οι πέντε άξονες της νέας πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 19:28
A- A A+

Στις πέντε προτεραιότητες της «νέας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, που βρίσκει τον ιδανικό εκφραστή της στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου», αναφέρθηκε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση της Περιφερειακής Χάρτας Θεσσαλίας.

«1) Η εδραίωση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Η Συμμετοχική Δημοκρατία ταυτίζεται με την αποτελεσματική Διακυβέρνηση και την οικονομική ανάπτυξη όλων μας.

2) Η επένδυση στη Νέα Γενιά μ’ ένα νέο Συμβόλαιο Εμπιστοσύνης που θα επαναφέρει την πίστη των νέων μας στο πολιτικό σύστημα.

3) Η προώθηση προοδευτικότερων στρατηγικών για ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο. Η αξιοποίηση προοδευτικότερων πολιτικών και στρατηγικών είναι απαραίτητη για τη μείωση της φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης. Η Δημοκρατική Παράταξη οφείλει να ενισχύσει το άνοιγμα των αγορών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανταγωνιστικότητα τους, παράλληλα όμως να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την αύξηση του επιπέδου της Παιδείας και της Πρόνοιας, όπως επίσης και τη βιωσιμότητα του Περιβάλλοντος.

4) Η εμπέδωση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Η συνεχής μετατόπιση του κέντρου βάρους σε κοινωνίες που στηρίζονται στην οικονομία της γνώσης, μπορεί να έχει θεαματικές συνέπειες στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κάποιων, σίγουρα όχι όμως όλων, καθώς διευρύνει τις ανισότητες. Το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου θα δώσει νέες πολιτικές απαντήσεις πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Και οι απαντήσεις αυτές μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο αν δοθούν μέσω της ενίσχυσης του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τάξης, βιοτικού και οικονομικού επιπέδου.

5) Η ενίσχυση της Απασχόλησης. Η πλήρης απασχόληση είναι και θα παραμείνει ένας από τους σημαντικότερους στόχους της Προοδευτικής Ατζέντας του ΠΑΣΟΚ. Η ενίσχυση της συμμετοχής όλο και περισσότερων γυναικών και ανδρών στην παραγωγική διαδικασία, είναι ένας από τους βασικότερους μηχανισμούς εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, και θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στην καρδιά της Προοδευτικής Ατζέντας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή