Διαμαρτυρία κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χ.Α. στον Κορυδαλλό

Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 07:57
UPD:09:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Κάτοικοι, μαθητές και τοπικοί φορείς από τον Κορυδαλλό διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές άλλο χώρο.

A- A A+

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Κορυδαλλό, λόγω της συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Κάτοικοι και φορείς πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη δικαστική αίθουσα των φυλακών.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναμένεται να θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Από την πλευρά του ο δήμος σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή