ΠΑΣΟΚ: Δυστυχώς χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 21:55
UPD:21:59
SOOC/Nikos Libertas

Όπως εκτιμά το ΠΑΣΟΚ, στόχος είναι η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος που έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου, ενώ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση αποτάσσεται εσωτερικά την έννοια της αξιολόγησης.

A- A A+

Για δραματοποίηση της συνεδρίασης του Eurogroup κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα από τυπικό έως ανησυχητικό. Παράλληλα, εκτιμά ότι μία ακόμη εβδομάδα πέρασε και χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, από την κοινή δήλωση του Eurogroup και από τη συνέντευξη των κ.κ. Ντέισεμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ προκύπτει ότι το Eurogroup θεωρεί ως ισχύον πλαίσιο την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς οποιαδήποτε αποσαφήνιση θετική για την Ελλάδα.

Επιπλέον, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, από το Eurogroup προέκυψε ότι η διαπραγμάτευση άρχισε ουσιαστικά μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν άλλαξε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και από το σημείο αυτό και μετά έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά μένουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Όπως εκτιμά το ΠΑΣΟΚ, στόχος είναι η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος που έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου, ενώ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση αποτάσσεται εσωτερικά την έννοια της αξιολόγησης.

Ερμηνεύοντας την κοινή δήλωση, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά το πλαίσιο μετά την 30η Ιουνίου, δηλαδή το νέο πρόγραμμα και άρα την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία επικαλείται και τις δηλώσεις των κ.κ. Ντέισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Ρέγκλινγκ, η εκταμίευση των ποσών που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα εξαρτάται από την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και την τεχνική συμφωνία με τους τρεις θεσμούς.

Συνεχίζοντας, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η κυβέρνηση που έλεγε "λεβέντικα" στην εσωτερική κοινή γνώμη ότι εξαρτά το αν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στο ΔΝΤ από το αν είναι ικανοποιητική η δήλωση του Εurogroup, έσπευσε να καταβάλει τα χρήματα στο ΔΝΤ πριν το Eurogroup».

«Τα προβλήματα ρευστότητας πρέπει να αντιμετωπισθούν από την ελληνική κυβέρνηση», εκτιμά το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή δήλωση του Eurogroup δεν είναι κάποιου είδους μήνυμα προς την ΕΚΤ η οποία αποφασίζει ανεξάρτητα  με βάση το καταστατικό της.

Κλείνοντας, η Χαριλάου Τρικούπη παρατηρεί ότι από τις δηλώσεις πολλών μελών του Eurogroup προκύπτει ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος από «δήθεν απειλή» προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μετατρέπεται σε πίεση προς την Ελλάδα καθώς η εκταμίευση εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία.

«Ύστερα από όλα αυτά, νιώθει άραγε την υποχρέωση ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ να δώσει κάποια στοιχειώδη εξήγηση στα ελληνικά  μέσα ενημέρωσης για την συστηματική παραπληροφόρηση και στην ελληνική κοινή γνώμη για την προσβολή της νοημοσύνης της;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή