Σημίτης: Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ένα μεγαλύτερο άλμα

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 20:41
A- A A+

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η νέα ηγεσία της χώρας που θα πραγματοποιήσει ένα μεγαλύτερο άλμα μπροστά, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε ομιλία του σήμερα στη Λάρισα, καλώντας παράλληλα τους προοδευτικούς πολίτες να αγωνιστούν όλοι μαζί για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Αφού έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον οικονομικό τομέα από το 1996 ως το 2000, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πέτυχε από το 2002 και μετά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη συνέχεια, απαρίθμησε και άλλα αποτελέσματα της αναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, έκανε αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που έγιναν πλέον, όπως είπε, ευρωτουρκικές, ενώ η Κύπρος έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν είναι όλα «άριστα και τέλεια», σημειώνοντας ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί σ' αυτές.

Μιλώντας ειδικά για Θεσσαλία, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς γρηγορότερους από άλλες περιφέρειες της χώρας, ενώ παρουσιάζοντας τη Χάρτα Σύγκλισης για τη Θεσσαλία, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι την περίοδο 1996 – 2004 τα τομεακά και τα περιφερειακά (ΠΕΠ) έργα που έγιναν και γίνονται είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή