Δεκατρείς νεκροί στην Αίγυπτο από την κακοκαιρία

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 21:22
A- A A+

Χιόνισε σήμερα στο κέντρο της Ρώμης, αλλά και στην Βενετία, ενώ σε πολλές περιοχές της ιταλικής χερσονήσου η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

Στη νότια Ιταλία τα σχολεία δεν λειτούργησαν

Από τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες παρέλυσε η ζωή στα ανατολικά Βαλκάνια. Στη Βουλγαρία, δεκάδες χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ έκλεισε το λιμάνι της Βάρνας.

Στη Σερβία δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με κατάγματα από πτώσεις στους παγωμένους δρόμους. Στην Τουρκία,παρέμειναν για δεύτερη ημέρα σήμερα κλειστά τα στενά των Δαρδανελίων, εξαιτίας της χιονοθύελλας.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης συνέστησε στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σχολεία και πανεπιστημία παρέμειναν κλειστά, όπως και το χρηματιστήριο, ενώ οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι πρόκειται για την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 20 ετών. Στην πόλη Τσατ της ανατολικής Τουρκίας ένα αγόρι, 13 ετών, πέθανε από υποθερμία.

Χιονοθύελλα έπληξε το βόρειο Ισραήλ, ενώ το νότιο αμμοθύελλα. Τουλάχιστον 112 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων από την άμμο και την σκόνη. Από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα, έπεσαν πυλώνες ηλεκτρικού και υπέστησαν ζημιές πολλά αυτοκίνητα. Τα τρένα από την Χάιφα σταμάτησαν τα δρομολόγια.

Στην Αίγυπτο, εξαιτίας της κακοκαιρίας, 13 άτομα έχασαν την ζωή τους από χθες, ενώ νωρίς το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία στην διώρυγα του Σουέζ, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή