Σε προσκύνημα από χθες το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 19:19
UPD:19:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

 Το ιερό λείψανο, που φυλάσσεται τους τελευταίους δέκα αιώνες στην Ιταλία, έρχεται με την συγκατάθεση του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη της Βενετίας και του Βατικανού για 15 ημέρες στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ευλογία με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για τα 80 χρόνια από της ιδρύσεως της.

A- A A+

Στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, συρρέει από χθες πλήθος πιστών, υποδεχόμενο το ιερό λείψανο της Αγίας που για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια μεταφέρθηκε σε ορθόδοξη χώρα.

Η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

Κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής, ένοπλα τιμητικά αγήματα του Στρατού απέδιδαν τιμές στην προστάτιδα του Πυροβολικού.

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα το οποίο μεταφέρθηκε εντός του ναού από οκτώ αξιωματικούς του Πυροβολικού παρουσία του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υφυπουργού Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, ξένων διπλωματών από Ορθόδοξες χώρες και άλλων επισήμων.

Στο πλαίσιο της παραμονής του ιερού σκηνώματος, για 15 ημέρες, παράπλευρα του ναού θα συγκεντρώνονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00).

Ν. Φίλης: «Εμπόριο λειψάνων»

Για «εμπόριο λειψάνων» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με αφορμή την μεταφορά τους στον 'Αγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον υπουργό 'Άμυνας Π. Καμμένο για το ζήτημα.

Αργότερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», διερωτήθηκε: «Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το 'Αγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το 'Αγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας».

Το Ποτάμι: Τομή για την υγεία η περιφορά και έκθεση των λειψάνων σε νοσοκομεία

Δηκτικά σχολίασε το Ποτάμι την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους.

«Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία».

Το Ποτάμι κάνει λόγο πρωτοβουλίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις «πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι «η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης  από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή