Αναψε φωτιές η τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς»

Ενοχλημένος ο Παπανδρέου. Παραίτηση Πάχτα ζητάει η ΝΔ
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 21:49
UPD:21:55
A- A A+

Διευκρινίσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου για το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία οκτώ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα, να προωθηθεί τροπολογία στη Βουλή, που αναφέρεται στην επέκταση του «Πόρτο Καρράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ενόχλησή του και φέρεται να ζήτησε παραίτηση Πάχτα, έχοντας μάλιστα απευθύνει και σχετικό αίτημα προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, δήλωσε ότι θα ακυρωθεί με νέα η επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ερωτώμενος μάλιστα για το εάν προκύπτει «ηθικό θέμα» για τον κ. Πάχτα, ο κ. Χριστοδουλάκης διευκρίνισε ότι με την ακύρωση συμφωνεί και ο κ. Πάχτας.

Σύμφωνα, με δηλώσεις -στο δελτίο ειδήσεων του Alpha- βουλευτών, που συνυπέγραψαν την τροπολογία, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν ήταν καν παρόντες στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφισή της, και άλλοι ότι τούς ζητήθηκε από συναδέλφούς τους να υπογράψουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημα να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος.

«Οι κ. Σημίτης και Παπανδρέου οφείλουν να ζητήσουν την παραίτηση του υφυπουργού Χρήστου Πάχτα και να αποβάλουν από τα ψηφοδέλτια τους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που για δεύτερη φορά συνυπέγραψαν την αμαρτωλή τροπολογία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Πέρασαν 24 ώρες από τότε που ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει θέση για τη βιομηχανία νομοσχεδίων και τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που πέφτουν βροχηδόν στη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «τροπολογία - σκάνδαλο» που κατατέθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, «προκαλώντας την κοινή γνώμη».

«Η τροπολογία επιτρέπει σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία να χτίσει μέσα σε δάσος πάνω από 5.000 σπίτια», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή