Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Παροδικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και χιόνι στα κεντρικά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενή.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Παροδικές νεφώσεις που τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι βόρειοι τη νύχτα νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 8 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που στα νότια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο. Τη νύχτα οι νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Ανεμοι αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι που τη νύχτα θα γίνουν νοτιοι νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία από μείον 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από μείον 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί στα νότια πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στην αρχή της ημέρας και στα πεδινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα ενισχυθούν μέχρι το βράδυ στα πελάγη σε πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή