Ιράκ : Ο Αμερικανός επιθεωρητής Κέϊ για τα όπλα μαζικής καταστροφής

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 09:27
A- A A+

Ο πρώην επικεφαλής των Αμερικανών επιθεωρητών όπλων στο Ιράκ, Ντέιβιντ Κέι δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν διέθετε αποθέματα με όπλα μαζικής καταστροφής κατά την περιόδο που εκδηλώθηκε η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση τον περασμένο Μάρτιο.

«Η άποψή μου, που βασίζεται στα όσα έχω δει, είναι ότι είναι απίθανο να βρεθούν αποθήκες όπλων μαζικής καταστροφής», τόνισε ο Κέι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο και πρόσθεσε : «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν».

Ο Κέι που παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή κάλεσε την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών να εξηγήσει γιατί πίστευε ότι το Ιράκ διέθετε τέτοια όπλα, δίνοντας το επιχείρημα της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.

«Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οφείλουν στον πρόεδρο Μπους μια εξήγηση», τόνισε ο Κέι υποστηρίζοντας πάντως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον αμερικανικό λαό. «Με βάση τις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών ότι υπήρχαν τέτοια όπλα, πιστεύω ότι ήταν λογικό για τον πρόεδρο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Ιράκ συνιστούσε άμεση απειλή», πρόσθεσε ο Κέι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή