Συνάντηση Πάουελ -Ιβανόφ στη Μόσχα

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 12:48
A- A A+

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ εξήρε τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Μόσχα με το ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ.

Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις αναπτύσσονται σταθερά δήλωσε ο κ. Πάουελ και υπογράμμισε ότι εν μέρει βασίζονται στη στενή συνεργασία μεταξύ των προέδρων Τζορτζ Μπους και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα επικεντρωθούν σε θέματα «πολέμου και ειρήνης», δήλωσε ο κ. Πάουελ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στη ρωσική τηλεόραση, ο κ. Πάουελ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ολοένα αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της τρομοκρατίας.

Παράλληλα όμως, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκφράζει επιφυλάξεις για τη δημοκρατία στη Ρωσία και τις συναλλαγές της με γείτονές της και τονίζει ότι υπάρχουν περιορισμοί στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία εάν δεν μοιράζονται θεμελιώδεις αξίες. Επιπροσθέτως, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι οι ρώσοι πολιτικοί δεν υπακούουν πλήρως στους νόμους και αμφισβήτησε την πολιτική της Ρωσίας στην Τσετσενία.

«Το δημοκρατικό σύστημα της Ρωσίας φαίνεται ότι δεν έχει βρει ακόμα την ισορροπία ανάμεσα στη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία», τόνισε ο κ. Πάουελ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή