Αυξάνονται οι θάνατοι από τη γρίπη των πτηνών

Κρούσμα και στην Καμπότζη
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 13:56
A- A A+

Στην Ταϊλάνδη απεβίωσαν πέντε εκ των ασθενών οι οποίοι είχαν παρουσιάσει συμπτώματα της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, χθες το βράδυ πέθανε σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ, ένα 10χρονο αγοράκι το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια αυτή. «Τα κρούσματα είναι δέκα και μόνο τα πέντε, όλα παιδιά, είναι ακόμα στη ζωή», δήλωσε ο Τσαράλ Τρινβουτιπόνγκ, υπεύθυνος της υπηρεσίας ελέγχου των λοιμώξεων, του υπουργείου Υγείας. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών λοιμώξεων για όλες τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Εξ άλλου στην Καμπότζη, δυο παιδιά παρουσιάζουν τα συμπτώματα της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα του ιού αυτού στον άνθρωπο στη χώρα αυτή.

«Στείλαμε για εξέταση στο Παρίσι δείγματα του αίματος των δυο παιδιών πριν από δύο ημέρες και περιμένουμε να δούμε εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο ή όχι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τσαν Σαρούν. Τα δυο παιδιά που παρουσιάζουν υψηλό πυρετό ζουν κοντά σε χώρο στον οποίο εκτρέφονται πουλερικά, σε προάστιο της Πνομ Πένχ.

Η Καμπότζη είναι η τρίτη χώρα που κάνει λόγο για κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, μετά το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη όπου αναφέρθηκαν θάνατοι.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή