Γ. Σφαιρόπουλος: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί»

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 11:09
UPD:11:12
INTIME SPORTS
A- A A+

Φαβορί έχρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Έλληνας προπονητής δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες του, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν πάει στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στο φάιναλ φορ, αλλά για να διεκδικήσει το τρόπαιο.
 
Σε ερώτηση που του έγινε για το κομβικό σημείο στη διάρκεια της σεζόν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης ο Έλληνας προπονητής είπε πως δε μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο παιχνίδι. Χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα μπροστά σε 25.000 οπαδούς των αντιπάλων, επίσης αυτήν επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, όπως και εκείνη στην Τουρκία επί της Φενερμπαχτσέ.

«Δυστυχώς στην αρχή του δευτέρου γύρου αντιμετωπίσαμε κάποιους τραυματισμούς κι αυτό επηρέασε το παιχνίδι μας, γιατί χάσαμε σημαντικούς παίκτες. Χάσαμε κάποια ματς και την ευκαιρία να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Όμως είχαμε ένα πλήρες ρόστερ στα ματς με την Μπαρτσελόνα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό» συμπλήρωσε ο Σφαιρόπουλος.

Για την πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα σχολίασε; «Δείξαμε χαρακτήρα σε αυτή τη σειρά και το πνεύμα αυτής της ομάδας. Έχουμε παίκτες νικητές, που ξέρουν πώς να παίζουν στα μεγάλα παιχνίδια. Αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να αποκλείσουμε τη Μπαρτσελόνα».

Αναφερόμενος στην ΤΣΣΚΑ επισήμανε: «Έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στο φάιναλ φορ. Καλούς παίκτες, ηγέτες, σε κάθε θέση. Όχι μόνο έναν, αλλά δύο και τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Πιστεύω πως αυτό είναι το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν ή δύο παίκτες, γιατί υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, σε κάθε βραδιά και κάποιος διαφορετικός. Γι’ αυτό πρέπει να εστιάσεις στην αντιμετώπιση όλης της ομάδας κι όχι σε συγκεκριμένους παίκτες».

Συνέχισε ο προπονητής του Ολυμπιακού: «Ο Κιριλένκο δίνει στην ΤΣΣΚΑ το κάτι παραπάνω. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι όπως το θέλουμε και να το φέρουμε στα δικά μας στάνταρ. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Σπανούλης και Κιριλένκο είναι δύο θρυλικοί παίκτες. Ο Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι ξέρουμε την αξία του Κιριλένκο, με πολλά χρόνια στο ΝΒΑ και μεγάλη καριέρα. Όλοι οι φίλαθλοι θα χαρούν να δουν αυτά τα δύο μεγάλα αστέρια, αλλά και τους άλλους υψηλού επιπέδου παίκτες που έχουν οι δύο ομάδες».

Σε ό,τι αφορά το... κλειδί του αγώνα με τους Ρώσους είπε: «Όταν παίζεις σε τόσο υψηλού επιπέδου ματς, όλες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Τα ριμπάουντ, ο ρυθμός, τα ποσοστά στις βολές, τα λάθη… Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να κρίνουν το ματς. Εμείς εστιάζουμε πολύ στο αμυντικό μας πλάνο σε όλα τα ματς και βάσει της φιλοσοφίας μας η άμυνα κερδίζει τα ματς και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Για να νικήσεις την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να είσαι καλός σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε μόνο μία».

Ρωτήθηκε εάν παίζει ρόλο ο όρος του αουτσάιντερ που αποδίδεται στον Ολυμπιακό: «Η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ, αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο μετά την περυσινή του απουσία. Με βάση το μπατζετ των δύο ομάδων η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσομε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν πάμε στη Μαδρίτη απλά για τη συμμετοχή, πάμε για να παλέψουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις