ΤΡΙΓΜΟΥΣ στο κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα, που οδήγησε στην αποπομπή του υφυπουργού και εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Υπογεγραμμένη και έτοιμη για κατάθεση στη Βουλή είναι η τροπολογία του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη που θα ακυρώνει την επίμαχη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο.
Ο παραιτηθείς υφυπουργός Oικονομίας Χρήστος Πάχτας
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ο αποπεμφθείς από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κίρκος, ισχυριζόμενος ότι δεν υπέγραψε την τροπολογία, ούτε εξουσιοδότησε άλλον, αλλά άγνωστος πλαστογράφησε την υπογραφή του.
Ο βουλευτής ζητάει διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, και κατεπείγουσας εξέτασης για την ανακάλυψη των δραστών, ενώ εκφράζει την εμπιστοσύνη του ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα πράξει το καθήκον της για την αποκατάστασή του».
Ο Κώστας Διαμαντής άφησε υπαινιγμούς ότι θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ενώ ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος ζήτησε σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Μάλιστα, σήμερα επιχείρησε να συναντηθεί με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε ότι η απόφαση ήταν πολιτική και όχι πειθαρχικού χαρακτήρα. Ο βουλευτής συναντήθηκε τελικά με το μέλος του ΕΓ, Κ. Θάνο, ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος. Ο κ. Χρυσανθακόπουλος είπε, πως αν είναι αθώος να αποκατασταθεί, αν ένοχος να διαγραφεί οριστικά.
Από το μεσημέρι επιτροπή από τους κ. κ. Ν. Λεβογιάννη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλ. Ακριβάκη, υπουργό Επικρατείας, και Κ. Γείτονα, δέχεται όσους από τους εμπλεκόμενους βουλευτές επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ των Βασιλικών στη Β' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης επιχειρεί να στηρίξει δύο από τους απομακρυνθέντες, τους βουλευτές της περιφέρειας Γιώργο Κίρκο και Κώστα Διαμαντή, ζητώντας τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της 7ης Μαρτίου.
Η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιαννος Παπαντωνίου, με δηλώσεις τους, στηρίζουν την απόφαση της ηγεσίας.