Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ή χιονόνερο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί, ενώ βαθμιαία άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με χιονοπτώσεις αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι. θερμοκρασία από μείον 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην αρχή της ημέρας είναι πιθανό να χιονίσει και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από μηδέν έως 13 βαθμούς κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Το απόγευμα τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής αργότερα. Ανεμοι αρχικά δυτικοί μέτριοι που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργότερα υπάρχει πιθανότητα βροχής. Ανεμοι αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από μηδέν έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργότερα θα σημειωθούν βροχές και στην Πάρνηθα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και αργότερα μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη θα είναι ένας με δύο βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά χιονοπτώσεις και από το απόγευμα βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά

Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει αργότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις και πιθανώς πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή