Ετοιμη για συνεργασία με τη Ρωσία είναι η Γεωργία

Σύμφωνα με το νέο πρόεδρό της Μιχαήλ Σαακασβίλι
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 12:07
A- A A+

Η Γεωργία δεν θα συνδιαλλαγεί με άλλες χώρες για να βλάψει τα συμφέροντα της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ιταρ Τας.

«Η Γεωργία είναι έτοιμη να αναπτύξει ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσία και η Ρωσία πρέπει να μην αισθάνεται καμμία απειλή για την ασφάλειά της από το έδαφος της Γεωργίας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο Σαακασβίλι.

«Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά και σε άλλους τομείς. Μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως να εκπαιδεύονται Γεωργιανοί αξιωματικοί σε ρωσικές στρατιωτικές σχολές, να πουλά όπλα η Ρωσία στη Γεωργία σε χαμηλές τιμές», πρόσθεσε ο Σαακασβίλι.

Αναφερόμενος στην παρουσία ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο Μπατούμι και το Αχαλκαλάκι, ο Σαακασβίλι είπε : «Για τη Ρωσία, το ζήτημα των βάσεων στη Γεωργία πρακτικά δεν έχει καμμία σημασία για τη γενική επιρροή της στον Καύκασο».

«Υπάρχουν άλλες εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας στην περιοχή του Καυκάσου. Οι βάσεις πρέπει να αντικατασταθούν από εγγυήσεις για την ασφάλεια. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γεωργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή