Χ. Πρωτόπαπας: Δεν έχει σημασία η εθνικότητα του μεσολαβητή στο Κυπριακό

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 15:49
A- A A+

Καθοριστικής σημασίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι το πλαίσιο του ΟΗΕ και όχι η εθνικότητα του μεσολαβητή, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική πρόταση περί διορισμού αμερικανού μεσολαβητή.

Σημαντικό είναι, ο όποιος μεσολαβητής να εκπροσωπεί και να δεσμεύεται από τον ΟΗΕ και το πλαίσιό του, επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας.

Αναφορικά με τη δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και συνέχισης των ελληνοτουρκικών συνομιλιών για το θέμα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε: «Δεν θα φανεί ότι εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε το πρόβλημα αφού δεν το δημιουργούμε… Αν προκύψει θέμα έναρξης συζητήσεων για το Κυπριακό, υπάρχει για την περίπτωση αυτή απόλυτη συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια της οποίας θα κινηθούμε. Στα πλαίσια της συνεννόησης Ελλάδας-Κύπρου έχουν συμφωνηθεί λεπτομερώς οι κινήσεις».

Ο κ. Πρωτόπαπας κλήθηκε επίσης να σχολιάσει δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες επικροτείται η στάση της Τουρκίας και καλούνται και οι άλλες πλευρές να επιδείξουν καλή θέληση, ενώ ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει μεταβολή της θέσης της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πρόταση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ περί διεξαγωγής δημοψηφισμάτων. Για τα θέματα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή