¶ρχισε η «μάχη» των Δημοκρατικών στο Νιου Χάμσαϊρ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 16:05
A- A A+

¶ρχισε σήμερα η ψηφοφορία στο Νιου Χάμσαϊρ για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας, Μπιλ Γκάρντερ, αναμένει ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες, στη μικρή αυτή βορειοανατολική Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία αριθμεί 690.000 ψηφοφόρους, παρά το πολικό ψύχος (-20 βαθμοί Κελσίου) και τη χιονοθύελλα που έχουν προαναγγείλει τα μετεωρολογικά δελτία.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν τις πύλες τους νωρίς το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 την Τετάρτη ώρα Ελλάδος).

O γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Τζον Κέρι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων έξι αντιπάλων του. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η διαφορά που τον χωρίζει από τον κυριότερο αντίπαλό του, τον 55χρονο πρώην κυβερνήτη του Βέρμοντ, Χάουαρντ Ντιν, σταθεροποιείται. Η τελευταία δημοσκόπηση Reuters/MSNBC/Zogby η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα κατά την έναρξη της ψηφοφορίας, δίνει στον Κέρι προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ντιν.

Την τρίτη θέση, πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διεκδικούν ο απόστρατος στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ, 59 ετών, ο γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Τζον Εντουαρντς, 50 ετών, και ο 62χρονος Τζο Λίμπερμαν, υποψήφιος αντιπρόεδρος του Αλ Γκορ στις εκλογές του 2000.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη από το υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή