Έξι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 10:27
UPD:13:31
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Έξι είναι τελικά οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛ.ΠΕ..

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Κατά τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Συγκεκριμένα, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις εργαζόμενοι: ένας 31χρονος ο οποίος φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, ένας 43χρονος με εισπνευστικό έγκαυμα και ένας 29χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα στα χέρια αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ο ένας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο «Γ. Γεννηματάς», αλλά μεταφέρεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου Άγγελος Στράνης ανέφερε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και πως το περιστατικό θεωρείται λήξαν από πλευράς των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν. «Η σκέψη όλων είναι, πάνω από όλα, στους εργαζομένους που τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως το χρονοδιάγραμμα για τη συντήρηση των μονάδων είναι επαρκέστατο και τα μέτρα ασφαλείας είναι προτεραιότητα της επιχείρησης.

EUROKINISSI.TV

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρ. Στεργιούλης διευκρίνισε ότι το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ήταν κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερη εξέλιξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή.

Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία και οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή