Ισραήλ: «Πράσινο φως» για 900 κατοικίες εποίκων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 15:53
UPD:15:56
REUTERS/AMMAR AWAD

Οι 900 νέες κατοικίες θα ανεγερθούν στον εβραϊκό οικισμό του Ραμάτ Σλόμο.

A- A A+

Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 900 κατοικιών εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, το παλαιστινιακό τμήμα της πόλης το οποίο έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το εβραϊκό κράτος, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», η οποία τάσσεται κατά των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων.

Η έγκριση δόθηκε την Τετάρτη, μερικές ώρες προτού ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοινώσει ότι κατέληξε στον σχηματισμό νέου κυβερνητικού συνασπισμού, διευκρίνισε η οργάνωση.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν ήδη καταγγείλει τις εποικιστικές δραστηριότητες της δεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ, η οποία εμφανίζεται ως «κυβέρνηση των εποίκων».

Οι 900 νέες κατοικίες θα ανεγερθούν στον εβραϊκό οικισμό του Ραμάτ Σλόμο.

Η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομες τις εποικιστικές αυτές δραστηριότητες, δηλαδή την οικοδόμηση κατοικιών για Ισραηλινούς πολίτες σε εδάφη που έχει καταλάβει ή προσαρτήσει το Ισραήλ από το 1967. Οι δραστηριότητες αυτές εγείρουν για την διεθνή κοινότητα ένα μεγάλο εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Ωστόσο ο κ. Νετανιάχου τις συνέχισε αδιάκοπα μετά τους προκατόχους του, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να κάνουν την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι η Ιερουσαλήμ είναι η ενωμένη και αδιαίρετη πρωτεύουσά του, ενώ η διεθνής κοινότητα θεωρεί πρωτεύουσα του Ισραήλ το Τελ Αβίβ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή