Αλ. Τσίπρας προς καθαρίστριες: Το παράδειγμά σας δίνει δύναμη σε όλους μας

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 15:02
UPD:16:59
Twitter/@atsipras
A- A A+

Φωτογραφία με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, έβγαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, που υποδέχθηκε τις καθαρίστριες στον προαύλιο χώρου του Μαξίμου, ανέβασε τη φωτογραφία στον προσωπικό το λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας: «Το παράδειγμά σας δίνει δύναμη σε όλους μας».

ΝΕΡΙΤ

Οι καθαρίστριες του υπουργείου θα επιστρέψουν στην εργασία τους με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας, τόνισε στις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες ότι «εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσάς και όχι εσείς εμάς, γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα και ο δικός σας αυτό έκανε».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο αγώνας των καθαριστριών κατάφερε να γίνει σύμβολο, εντός και εκτός συνόρων, της κοινωνικής αδικίας.

Η ημέρα της συνάντησης συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός χρόνου, σήμερα, από την 7η Μαΐου 2014, οπότε και οι καθαρίστριες έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Όπως ανέφεραν, πρόκειται να αφαιρέσουν τις σκηνές την ερχόμενη Δευτέρα έξω από το υπουργείο, όπου θα «στήσουν» στη θέση τους μια γιορτή.

Μετά τη συνάντηση, η 'Αννα Πουλάκη, μία από τις καθαρίστριες, δήλωσε ότι η ίδια και οι συναδέλφισσές της ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού και βρέθηκαν εδώ μετά από 22 μήνες ενός σκληρού αγώνα. «Είμαστε πάρα πολυ συγκινημένες», είπε και τόνισε ότι ήταν και ο πρωθυπουργός συγκινημένος και πως τους είπε ότι ο δικός τους αγώνας του δίνει δύναμη να συνεχίσει κι αυτός τον δύσκολο αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή με τους εταίρους και ότι από το δικό τους αγώνα αντλεί μια τεράστια δύναμη.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία περίπου 10 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ορισμένου χρόνου ωστόσο, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονται για 8 μήνες με τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή (αφορά περίπου 130 καθαρίστριες), και οι οποίες ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου, βρέθηκαν έξω από το Μ. Μαξίμου και υπέβαλαν αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, η Αναστασία Κοντογιάννη και η Ευαγγελία Μπέλπμα, δύο εκ των καθαριστριών ορισμένου χρόνου που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία, ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι η κυβέρνηση είναι πολύ συνεργάσιμη μαζί τους.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή