Επιφυλάξεις Ντικ Τσέϊνι για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 07:54
A- A A+

Επιφυλακτικός, ως προς την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, εμφανίσθηκε χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, σε αντίθεση προς τις ίδιες του της δηλώσεις υπέρ του θέματος αυτού το περασμένο έτος πριν την αμερικανική εισβολή στη χώρα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Financial Times.

Σε δηλώσεις του ενώπιον των Ευρωπαίων δημοσιογράφων στη Ρώμη, στο τέλος της τετραήμερης επίσκεψής του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υποστήριξε μεν την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, απέφυγε όμως να εκφράσει κατηγορηματικά τη δική του άποψη στην ερώτηση περί ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα.

«Πρέπει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά, για να είμαστε βέβαιοι για το τι βρίσκεται εκεί κάτω και δεν ειμαι έτοιμος να εκφέρω μία τελεσίδικη κρίση στην ερώτηση αυτή, όσο οι επιθεωρητές δεν έχουν περαιώσει την εργασία τους», είπε ο Τσέινι, κατά την πρώτη του αντίδραση στην παραίτηση του επικεφαλής των αμερικανών επιθεωρητών όπλων στο Ιράκ Ντέιβιντ Κέι.

Ο Κέι είχε δικαιολογήσει την παραίτησή του στο γεγονός πως οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ ήσαν ψευδείς. Ο Τσέινι από την πλευρά του ήταν ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ύπαρξης τέτοιων όπλων στο Ιράκ πριν την έναρξη του πολέμου, όπως τονίζει η εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή