Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη, τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 08:18
A- A A+

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα τα ξημερώματα από βομβιστική ενέργεια που συγκλόνισε ένα ξενοδοχείο και κατέστρεψε ένα αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Καράντα, ακριβώς στο κέντρο της Βαγδάτης, όπως τόνισε στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των περιπολιών του τμήματος της Καράντα, επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 05.30, ώρα Ελλάδας, προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο Σαζίν και κατέστρεψε το αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν απέναντί του.

Πολλά αυτοκίνητα μπροστά από το ξενοδοχείο είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και σε ένα τμήμα του ξενοδοχείου, ενώ όλα τα τζάμια του είχαν σπάσει. Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν νοσοκομειακά αυτοκίνητα και αμερικανικά άρματα μάχης, ενώ πάνω από το σημείο πετούσαν ελικόπτερα.

Δύο τραυματίες απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο με φορεία από Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο έξω από το νοσοκομείο. Ένας από αυτούς φαινόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου βγήκαν έντρομοι στο δρόμο, οι περισσότεροι με τις πυζάμες τους.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Πολωνίας, μίας χώρας η οποία ασκεί τη διοίκηση μίας πουλεθνικής μεραρχίας σε μία από τις ζώνες κατοχής, σε πέντε επαρχίες του κεντρικού και νοτίου Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή